Întrebările pe care nu vreau să le aud niciodată! (și nimeni nu ar vrea)

E timpul să lămurim un lucru: Există întrebări pe care nu trebuie să le adresezi niciodată nimănui. Știu că suntem curioși și eu sunt, dar la auzul unor întrebări îmi vine să trag cortina și să plec. Nu sunt întrebări ieșite din comun, ba chiar le adresăm foarte des fără să ne gândim dacă interlocutorul ar vrea să ne răspundă.

 

Și deci să vedem care sunt acestea:

 

Când te măriți sau de ce nu ai un iubit/iubită?

Mda.... hai să vă spun cel mai sincer răspuns: Nu știu. Cu siguranță ai fost și tu măcar o dată întrebat asta și să fim onești, e aiurea... Și încă ceva: Dacă o să mă întrebi asta de fiecare dată când ne vedem nu cred că mă va ajuta să mă mărit mai repede și nu contează dacă am 25 sau 35 de ani.

 

Ce salariu primești?

Stop! Cum să întrebi așa ceva?

Mă întrebi asta ca să afli dacă nu cumva am mai mulți bani decât tine sau te-ai gândit să îmi oferi un job mai bun? Eu cred că mai degrabă prima variantă.

 

De ce v-ați despărțit? Omul perfect nu există...

Cu siguranță și tu ai fost întrebat asta măcar o dată. Să fim sinceri.O despărțire dacă a avut loc, atunci e clar că ceva nu merge. Vinovați ori sunt ambii ori niciunul. Și da, nu e o întrebare deloc plăcută. Indiferent de natura despărțirii fie că ți-ai dorit-o sau nu, oricum nu a fost ușor. Să nu întrebăm asta dacă simțim că omul nu vrea să se descarce.

 

De ce alții (altele) au reușit, iar tu nu?

Întrebare care ne-a chinuit mult copilăria și nu doar. De câte ori ai fost întrebat de părinți de ce tu ai 7 la matematică când Ilenuța are 10?

De ce ea poate și tu nu? Ei bine, asta e o întrebare grea și pentru un adult, dar mai ales pentru un copil.

Recent mă trezeam cu această întrebare de la instructorul meu auto:

- Eugenia, cum Elena care are 18 ani conduce mai bine decât tine și învață totul foarte repede, iar tu faci mereu boacăne? (ok, el nu se exprima atât de elegant)

Atunci am decis să schimb ceva și am schimba instructorul!

 

Feriți-vă de oameni care în loc să vă încurajeze vă fac să vă simțit prost și inutil. Pe tine ce întrebări te scot din sărite?