Ce greșeli să NU faci când te pregătești de examenul auto!

Acum cineva o să de-a ochii peste cap (iar Eugenia vorbește despre permisul ei de conducere...) Am ales să împărtășesc cu voi aventura mea spre obținerea permisului de conducere pentru că de fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva, care încă nu îl are, sunt luată la întrebări.

 

Am analizat cum a fost pentru mine acest proces și am decis să vă spun ce greșeli am făcut în speranța că voi nu le veți repeta.

1. Prima și cea mai mare greșeală a fost că m-am pripit cu alegerea școlii.

Am ales cea mai apropiată școală de birou ca să îmi fie mai ușor, dar din păcate, această alegere pripită m-a costat mult, și la propriu și la figurat. Eu nu o să dau numele școlii pentru că aceasta este o chestie subiectivă, cunosc persoane, care au susținut să s-au simțit foarte bine la instituția cu pricina.

După ce am finisat orele obligatorii la școală, mi-am căutat un alt instructor de la o altă instituție. De această dată am fost mai atentă și am ales prin recomandare.

Mulțumesc mult Master Class! 

2. Am pornit cu gânduri negative.

Auzeam în jurul meu doar istorii de genul: „A fost de 7 ori și nu a susținut”. „Este imposibil să treci proba orașului, examinatorii sunt prea severi”. „Special te duc în eroare ca să greșești și să pici examenul”, ei bine după astfel de mesaje „pozitive” entuziasmul meu era la pământ.

Credeam că nu voi reuși niciodată să mă concentrez și să controlez situația, dar am greșit. Proba orașului a fost o lecție prin care mi-am demonstrat că eu pot să fiu calmă și focusată. Mi-am promis după acest examen că nu voi mai zice niciodată: „eu nu pot” sau „eu nu am noroc.”

3. Am ezitat sau am mers la examene când nu eram pregătită.

Prima oară când ma mers la proba teoretică nu eram deloc pregătită. Am zis să merg și eu să văd cum este laughing A doua oară eram ceva mai pregătită și am susținut cu brio.

Cât despre ezitare... să știți că am avut programare și m-am trezit dimineața și pur și simplu am decis să nu mai merg. Eram cu moralul la pământ de frică și nu mai voiam o dezamăgire.

Da, da știu... mare prostie, dar ce să ii faci!? Așa a fost să fie...

Voi să nu faceți ca mine! wink

4. Am făcut pauze prea mari între lecții.

Din păcate eu nu sunt o persoană organizată. Îmi programam câteva lecții într-o săptămână, apoi o lună nu aveam timp să merg. Și tot așa....

Astfel, de fiecare dată era ca prima dată. Am risipit banii și timpul în zadar. Mai târziu am învățat să îmi gestionez mai bine timpul și vă spun sincer că cele mai multe lucruri le-am înțeles chiar cu câteva zile înainte de examen.

5. M-am grăbit!

Cei care au trecut prin „probele de foc” recent cred că știu despre ce vorbesc. La exemen NU trebuie să te grăbești. Nu este important să scapi cât mai repede, important este să fie cu succes.

 Prima oară la propa poligonului, zici că am mers cu ochii închiși. Eram foarte stresată și în loc să mă concentrez și să înțeleg de ce mașina nu a intrat în garaj, eu am repetat de două ori aceeași greșeală...

Offf, emoțiile astea...

Știu că mulți dintre voi sunt emotivi, dar TREBUIE să vă controlați!

 

Cam acestea au fost cele mai grave greșeli pe care eu le-am comis. În continuare o să vă ofer și câteva mici sfaturi (dacă îmi permiteți)

Gândește pozitiv!

La proba orașului(când îmi așteptam rândul) observam cum mulți dintre elevi priveau pe youtube traseele. Cred că știți vorba aia: „Porcul în ajuns nu se îngrașă.” Eu am ales să îmi imaginez că am susținut proba și alerg acasă să spun la toată lumea (Probabil o să ziceți că sunt nebună, dar eu așa am făcut și se pare că a funcționat laughing

 

Urmărește video-urile cu traseele. (din timp) 

Le găsiți pe youtube, acolo sunt explicate toate lucrurile la care trebuie să fiți atent. O să vă fie de mare ajutor!

 

Nu contează de câte ori ai picat proba, dacă ești perseverent o să ajungi la punctul culminant. Nu dispera!

 După obținerea permisului urmează adevărata aventură. Eu abia aștept să ies în trafic,  dar până atunci mai adun bani în pușculiță pentru prima mașină.

 Eu vă urez mult succes! Sper ca această informație să vă fie utilă!

 Atenție la drum!